To multitask or not to multitask
 image

To multitask or not to multitask

01/09/2016

Heeft  u het soms ook zo druk op uw werk dat het overzicht zoek is? Mails stromen constant binnen, vergaderingen volgen elkaar in sneltempo op en collega’s vragen om de haverklap uw hulp. Op het einde van de dag heeft u weinig tot niets van uw geplande werkzaamheden uitgevoerd. De volgende dag start weer met goede voornemens, maar helaas… weer een hectische, overvolle dag.

Multitasken: er is al veel over geschreven. Feit is echter dat hersenen slechts op één ding tegelijkertijd kunnen focussen. Echt multi tasken, kan dus eigenlijk niet. We kunnen enkel snel switchen tussen bepaalde taken. Maar dat snelle switchen is helemaal niet efficiënt. Focus dus op slechts één ding en u staat verstelt van de resultaten.

De inrichting van uw kantoor kan hierbij zeker helpen. De taak bepaalt de werkplek of de werkplek bepaalt de taak. Zo ontstaan activiteitsgerelateerde werkplekken: ruimtes voor concentratie, informeel overleg, pauze, vergaderen… Natuurlijk is dit niet zaligmakend. Wij zorgen voor het kader en de mogelijkheden, aan de personen om ze te benutten!