Circular Workspace Design

Fact: de economie zal circulair zijn, of ze zal niet zijn!

Onze grondstoffen zijn immers eindig en we hebben maar één aarde. Als we ons idee over grondstoffen en het gebruik daarvan fundamenteel willen veranderen, moeten we vertrekken van de enige grondstof die niet eindig is: het menselijk vernuft. De circulaire economie begint bij de juiste mindset.

Pami zette al heel vroeg stappen richting een duurzame toekomst. Al sinds 2013 kan Pami, als enige in de sector in de Benelux, het MVO-certificaat volgens de MVO-Prestatieladder voorleggen.

Pami engageert zich verder ook voor een circulaire economie en zet continu belangrijke stappen. Zonder dat u daarbij in boet op een inspirerende en hedendaagse kantooromgeving. Wel kwalitatief, degelijk en duurzaam. Het zijn drie lange termijn kernwaarden waarmee we ons als familiaal bedrijf nog fundamenteel onderscheiden. En die we dan ook koesteren.

Pami-meubilair gaat meerdere generaties van werknemers mee en wordt uiterst zelden vervangen omdat het versleten zou zijn.

Degelijke materialen zijn immers per definitie duurzamer en slimme vormgeving stimuleert een langere levensduur. Beiden horen bij ons 100% Belgische DNA en dragen bij tot ons gezamenlijk doel: een economie waarin afval bijna niet bestaat.

Volg ons 5 stappenplan

Pami - Circulair - Inventariseer

1. Inventariseer

Een goed onderbouwde, circulair verantwoorde kantoor(her)inrichting begint bij een uitgebreide inventaris.

Die omvat alle aanwezige kantoormeubilair, de staat waarin het zich bevindt en de mate waarin het herbruikbaar is. Dat laatste varieert van ‘in heel goede staat en zo te hergebruiken’, over ‘licht beschadigd en/of gedateerd, maar te revitaliseren’ tot ‘niet meer bruikbaar’.

Pami - Circulair - Analyseer

2. Analyseer

Vervolgens analyseren we op welke manier de (her)bruikbare onderdelen uit de inventaris een plaats kunnen krijgen in uw nieuwe kantoren. U krijgt daarvan een uitvoerig verslag, inclusief plan van aanpak, timing en een berekening van uw potentiële besparing.

Op basis daarvan kunt u een correcte beslissing nemen over welk kantoormeubilair een nieuw leven zal krijgen.

Pami - Circular Workspace Design

Pami - Circulair - Creëer

3. Creëer

Bij Pami stellen we elke fase van het productieproces fundamenteel in vraag. Zo streven we altijd naar minimaal grondstoffengebruik, produceren we voor 100% in België met de meest energie-efficiënte infrastructuur en realiseren we 90% van onze omzet binnen een straal van 250 km rond onze bedrijfsgebouwen.

Alles met het oog op het continu verder reduceren van onze ecologische voetafdruk.

Pami - Circulair - Revitaliseer

4. Revitaliseer

Het gebruik van degelijke basismaterialen in een weldoordacht, tijdloos ontwerp resulteert in producten die heel eenvoudig te monteren, te onderhouden en weer te demonteren zijn. Zo vaak je wil, met gewoon basisgereedschap.

Daardoor komen de meeste onderdelen van Pami meubilair in aanmerking voor repurpose en remanufacture of kunnen ze gewoon een nieuwe toepassing krijgen.

Pami - Circulair - Recycleer

5. Recycleer

Door in de ontwikkelingsfase en productie rekening te houden met de ‘cascaderende’ cirkels verlagen we onze milieu-impact.

Naast alle voordelen van hun modulariteit zijn onze producten ook designed for recycling. Zodra re-use,remanufacture of tweedehands niet meer mogelijk is en meubels echt ‘op’ zijn, kunnen we ze terug nemen en demonteren tot verschillende recyclebare materiaalfracties.

Rolluikkast wordt eigentijdse locker 

Heeft u ook hoe langer hoe minder papier en meer flexwerkplekken op kantoor? Revitaliseer dan uw rolluikkasten tot handige lockers. Zelfs van niet-Pami merken!

Pami - revitaliseer - lockers

Locker refurbishing

Voor de inrichting van hun nieuwe hoofdzetel zocht een grote speler in de Belgische banksector een partner voor de productie en installatie van de lockerkasten voor hun medewerkers. Aangezien circulariteit en duurzaamheid integraal deel uitmaken van hun bedrijfsstrategie en -dna kozen ze ombestaande lockerkasten te refurbishen en aan te vullen met nieuwe exemplaren.

Pami won uiteindelijk de opdracht en nam de technische studies, de productie, het transport, de leveringen en de installatie voor zijn rekening. Binnen de afgesproken leveringstermijn refurbishte en produceerde Pami +- 10.000 lockers.

Pami - revitaliseer - lockers

Boardroom refurbishing

Proximus contacteerde ons om de boardroom in de iconische tweelingtorens aan het Brusselse Noordstation op te frissen. Vanuit hun ambitieuze doelstellingen beslisten Proximus en Pami om niet alles te vernieuwen, maar om enkel de boardroomtafel te refurbishen. Vergaderstoelen, kasten, onderstel waarin de AV-technieken verwerkt zaten, etc. waren nog in goede staat.

Het nieuwe topblad werd uitgetekend door onze interne R&D afdeling en perfect op maat gemaakt met de nodige uitsparingen voor de schermen, bedieningen en micro’s. Het Fenix topblad heeft een strakke uitstraling en voelt dankzij de onderscheidende nanotechniek zijdezacht aan.

Focus op uw core business!

Vraag naar onze leasing of renting oplossingen.